5 beste tips voor het kopen van een scootmobiel

Scootmobiel

Soms wordt er gedacht dat een scootmobiel voor ouderen is, maar de laatste jaren zie je ook veel jongere mensen die gebruik maken van een scootmobiel. Het kan zijn dat je niet goed meer kunt lopen, bijvoorbeeld vanwege een operatie of voor een chronische ziekte. Het is dan fijn dat dit bestaat. Wil je graag een scootmobiel kopen? Dan is het ook prettig om te weten waar je dan aan moet denken en daarom geven wij je hier onze 5 beste tips voor het kopen van een scootmobiel. 

Tip 1: Eisen en kwaliteit

Welke eisen stel jij aan je scootmobiel? Welke gemakken heb je nodig? Denk ook aan de kwaliteit. Je moet niet alleen van de prijs uitgaan, maar goed kijken naar de kwaliteit en naar hetgeen wat je nodig hebt. 

Tip 2: Budget bekijken

Hoeveel geld zou jij uit kunnen geven als je een scootmobiel zelf moet betalen? Als je geen subsidie krijgt moet je weten wat jij er zelf aan uit kunt geven. Dan kan er nog gekeken worden naar een nieuw model of een tweedehands scootmobiel, zo kun je ook geld besparen. Maar als je een nieuwe koopt, dan heb je vaak garantie en heb je een leverancier waar je op terug kunt vallen mocht er wat aan de hand zijn met je scootmobiel. 

Tip 3: Welke wensen heb je?

Je hebt misschien wel wensen, wat zou leuk zijn maar is niet per se noodzakelijk? Maar als je budget het toelaat dan kun jij het dus wel doen. 

Tip 4: Subsidie mogelijk?

Het zou zomaar mogelijk kunnen zijn dat je subsidie krijgt vanuit de gemeente of vanuit de landelijke overheid, bijvoorbeeld vanuit de WMO. Goed om hier naar te kijken want dan kun je veel geld besparen op je aankoop. 

Tip 5: Prijzen vergelijken

Als je een beetje weet wat je wil, dan is het goed om prijzen te vergelijken. Er zijn veel verschillende aanbieders die een scootmobiel verkopen en teveel betalen is natuurlijk altijd zonde! Dit is wel een punt waar je even de tijd voor moet nemen, maar weet ook waar je koopt. Daarvoor kun je online reviews opzoeken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *