Een onderooglidcorrectie: wat kun je verwachten tijdens de procedure?

Oog

Veel mensen die hun uiterlijk willen verbeteren, denken misschien aan een ooglidcorrectie. Dit kan voor sommigen een grote beslissing zijn en kan veel vragen oproepen zoals: hoe verloopt de procedure? Hoe pijnlijk zal het zijn? Wat voor soort resultaten moet ik verwachten? Dit artikel gaat zich richten op een specifiek type ooglidcorrectie, namelijk de onderooglidcorrectie, en wat je kan verwachten tijdens de procedure.

Allereerst, wat is een onderooglidcorrectie? 

Het is een chirurgische procedure waarbij het te veel aan huid of vetweefsel onder het oog wordt verwijderd om de wallen onder de ogen te verminderen. Tijdens een consultatie met een specialist zal worden beoordeeld of je in aanmerking komt voor deze ingreep. Hierbij zal er worden gekeken naar de conditie van de huid, de dikte van het vetweefsel en of er eventueel sprake is van wallen. 

Voordat de procedure plaatsvindt, zal er lokale verdoving worden toegediend. Dit is om ervoor te zorgen dat de patiënt geen pijn voelt tijdens de procedure. Vervolgens wordt er een incisie gemaakt onder het oog om zo het teveel aan huid of vetweefsel te verwijderen. De incisie wordt gemaakt net langs de wimperlijn, zodat dit later niet te zien zal zijn. 

Na de ingreep kan er lichte pijn en zwelling worden ervaren. Echter, dit zal in de meeste gevallen na een paar dagen afnemen. Het is aanbevolen om in het begin de ogen te koelen met ijs of koude kompressen om zo de zwelling te verminderen. Vergeet niet dat elke persoon anders is en daarom kan de herstelperiode verschillend zijn voor iedereen. Het is belangrijk om de instructies van de specialist op te volgen om zo snel mogelijk te kunnen herstellen.

Hoe lang het duurt voordat het eindresultaat is te zien

Een andere vraag die vaak wordt gesteld is hoe lang het duurt voordat het eindresultaat is te zien. Het kan wel tot zes weken duren voordat de zwelling verdwijnt en het gebied volledig genezen is. Na de herstelperiode zal er een verschil te zien zijn in het uiterlijk van de ogen. Het te veel aan huid en vetweefsel is verwijderd, waardoor de ogen er minder vermoeid uit zullen zien.

Tot slot zijn er nog een paar dingen waar rekening mee gehouden moet worden na de ingreep. Het is aanbevolen om de eerste week niet te sporten om zo de bloeddruk laag te houden. Daarnaast kunnen er tijdelijk bloeduitstortingen ontstaan rondom de ogen, maar dit zal ook na een paar dagen verdwijnen. Als laatste is het belangrijk om naar de specialist terug te gaan voor een controleafspraak om te kijken of alles goed genezen is.

Conclusie

Een onderooglidcorrectie kan een groot verschil maken in het uiterlijk van de ogen. Tijdens de procedure zal er lokale verdoving worden toegediend en zal er een incisie onder het oog worden gemaakt om het te veel aan huid of vet te verwijderen. Het herstelproces verschilt per persoon, echter het is belangrijk om de instructies van de specialist op te volgen voor een vlot herstel. Na de herstelperiode zal er te zien zijn dat het uiterlijk van de ogen significant is verbeterd. Ben jij geïnteresseerd in deze ingreep? Maak dan een afspraak met een specialist om te zien of je in aanmerking komt.

Bron: facelandclinic.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *