Let op je mentale gezondheid

Vakantie

Als je last hebt van je been is het logisch dat je een bezoekje brengt aan de huisarts. Dit is namelijk een fysiek probleem dat redelijk snel opgelost kan worden. Wellicht dat er eerst wat onderzoekjes gedaan moeten worden, maar al snel weet je het probleem en kan je bezig gaan met de oplossing. Voor mentale problemen is het helaas voor de meeste mensen niet zo makkelijk om een stap hierin te zetten. Zo lopen de meeste mensen eerst nog een hele tijd zelf door met mentale problemen voordat ze aan de bel trekken. Belangrijk is dat je wel let op je mentale gezondheid. Hoe je dit kan doen? Lees dan vooral even verder.

Selflove and selfcare

Dat je goed voor andere mensen zorgt en lief voor andere mensen bent, dat is eigenlijk een vanzelfsprekend gegeven. Zo is het niet logisch dat je iemand anders om een kleine fout, dingen kwalijk blijft nemen. Dit kan je wel doen bij jezelf. Iets dat eigenlijk compleet onlogisch is omdat je dat bij andere mensen ook niet zou doen. Mocht je er achter komen dat je mentaal toch niet altijd in de beste plek bent en hier ook wel problemen – klein of groot – in ondervindt, is het slim om toch aan de bel te trekken. Ook dat is een vorm van selflove en selfcare namelijk, omdat je je eigen problemen serieus moet nemen.

Iedereen staat voor je klaar

Als je niet lekker in je vel zit, kan je er bang voor zijn dat je er alleen voor staat. Dat is echter helemaal niet zo. Denk eens aan hoe jij zou reageren als iemand jou vertelt dat diegene niet zo lekker in z’n vel zit? Precies, dan zou  je diegene willen helpen. Vrijwel iedereen in jou omgeving zal voor je klaarstaan als je aangeeft dat het niet zo goed gaat. Het is lastig om jezelf kwetsbaar op te stellen. Wellicht dat je het dan makkelijker vindt om niet iemand uit je vriendenkring of familie hiervan op de hoogte wil stellen, maar dat je het zelf wil oplossen. Dan zou je kunnen kijken naar online psychologische hulp. Deze mensen staan namelijk voor je klaar en dit is een hele laagdrempelige manier.

Stap voor stap

Het is belangrijk dat je niet alles in een keer wil oplossen. Dat gaat namelijk niet en dat hoeft ook helemaal niet. Je zou in eerste instantie kunnen gaan voor psycholoog op afstand. Zo hoef je niet wekelijks fysiek naar iemand toe maar kan je het online doen, op de manier die jij zelf prettig vindt. Elke stap is er eentje en je hoeft echt niet meteen alles op te lossen. Begin klein en bouw uit haar wat jij zelf prettig vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *